VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu l-a lipsit de cetățenie pe un lider de partid

Șefa statului, Maia Sandu, i-a retras cetățenia Republicii Moldova controversatului politician și susținător aprig al invaziei ruse în Ucraina, Alexandr Kalinin, care este și președintele Partidului Regiunilor. Decretul președintei a fost publicat în Monitorul Oficial.

Alexandr Kalinin a sprijinit deschis invazia Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, el a publicat pe paginile sale de pe rețelele de socializare zeci de video-uri, potrivit cărora, organizează campanii de sprijin pentru militarii ruși și grupările militare pro-ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate. 

Amintim, în luna februarie, pe numele lui Kalinin a fost inițiată o urmărire penală, pentru că a sprijinit în mod constant acțiuni care atentează la integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și a sprijinit forțele militare ruse, precum și a promovat simbolurile invaziei.

Kalinin a fost inclus și în lista sancțiunilor impuse de mai multe state și organizații internaționale pentru tentativa de destabilizare a situației în R. Moldova în favoarea Rusiei.

Politicianul Kalinin a fost, anterior, președintele Congresului diasporei moldovenești din Federația Rusă, iar din 2016 figurează ca președinte al Partidului Regiunilor, formațiune creată încă în 2011 de fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.