VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dumitru Alaiba va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până în 2035

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, anunță că va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până în 2035.

Am transmis Guvernului un proiect de lege foarte important care sper să fie votat și de Parlamentul Republicii Moldova până la sfârșitul anului, așa cum am promis. Prelungirea regimului de IT Park până în anul 2035. O să extindem pe încă 10 ani regimul de IT Park pentru a oferi sectorului IT un spațiu de dezvoltare. 7% impozit unic pe rulaj, fără alte taxe pe angajat sau angajator e o ofertă greu de combătut. De asemenea, includem în acest regim și alte câteva activități conexe cu așa-zis BPO – Business Process Outsourcing. Astfel vom încuraja crearea de noi locuri de muncă bine plătite pentru tineri în companii orientate spre export de servicii”, a anunțat Alaiba.

Totodată, ministrul a subliniat că autoritățile fac tot posibilul pentru a face din domeniul IT „un adevărat motor al economiei”.

Avem un avantaj competitiv – domeniul IT. Trebuie să îl consolidăm și să facem din IT un adevărat motor al economiei. Creăm tot mai multe condiții pentru crearea unui ecosistem de startupuri în Moldova. Acum avem 20 mii de oameni în IT. Ei crează 5% din PIB. Imaginați-vă ce ar putea 100 mii de oameni. Iar în comerțul cu Uniunea Europeană avem o balanță comercială pozitivă anume la categoria servicii. Exportăm mai multe servicii decât importăm. Asta înseamnă bani care vin în țară să susțină aici salarii și locuri de muncă. Vom consolida și acest avantaj natural oferind spațiu de dezvoltare acestui sector. O să facem din Republica Moldova țara cea mai prietenoasă afacerilor de pe continent, iar această inițiativă este un pas important spre atingerea acestui obiectiv”, a mai scris Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.