VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Plajele și lacurile din Capitală contaminate cu bacterii. Avertizările Centrului de Sănătate din Chișinău

Apa din lacurile din municipiul Chișinău conține nitrați și este contaminată cu bacterii, iar nisipul de pe plaja „La izvor” este contaminat cu enterococi și prezintă pericol pentru sănătate. Cel puțin astea sunt rezultatele investigațiilor de laborator, realizate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Mai mult, specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău au constatat că apa din lacurile din parcurile municipale nu poate fi utilizată în scopuri de agrement.

„Centrul de Sănătate Publică Chișinău a efectuat investigații de laborator a apei bazinelor acvatice din parcurile municipiului Chișinău. Potrivit rezultatelor obținute în urma investigațiilor s-a constatat că apa din bazinele acvatice din parcurile „Râșcani”, „Valea Morilor’’, „Valea Trandafirilor’’ și „La izvor’’, (după consumului chimic și biochimic de oxigen), se încadrează în clasa 5 după gradul de poluare, conform Anexei nr. 1 la Regulamentul privind cerințele de calitate a mediului pentru apele de suprafață, aprobat prin HG nr. 890 din 12.11.2013. De asemenea, potrivit investigațiilor de laborator, nisipul de pe plaja ,,La izvor” este contaminat cu enterococi și prezintă pericol pentru sănătate. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău au efectuat investigații de laborator a apei din izvoarele amplasate în parcurile din orașul Chişinău. Conform rapoartelor de încercări a apei din izvoare s-a stabilit un conținut ridicat de nitrați în apa din izvoarele din parcurile „Valea Trandafirilor nr. 2” „Valea Morilor” și „La izvor’’ care constituie de la 56,0 pînă la 145,2 mg/l – norma fiind de până la 50 mg/l. În apa din izvoarele nr. 1 și 2 din parcul „Valea Trandafirilor” au fost depistate Bacterii coliforme de la 3-201 NCP/100ml și Enterococi intestinali, norma fiind 0 NCP/100 ml”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Spații Verzi, citat de realitatea.md.

Reprezentanții Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” spun că vor instala, în perioada imediat următoare panouri informative prin care va atenționa suplimentar locuitorii și oaspeții capitalei să nu consume apă din izvoarele menționate, utilizarea apei fiind admisă numai în scopuri menajere şi tehnice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.