VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două focare de lăcuste depistate pe o suprafață de peste 1200 de hectare în Ceadâr-Lunga și Taraclia

Lăcustele au invadat mai multe suprafețe din două sate din sudul R. Moldova. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că în localitățile învecinate Cairaclia, raionul Taraclia și Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, Găgăuzia au fost depistate două focare de lăcuste pe suprafețele de pășune, plante acvatice și fâșii forestiere. Suprafețele atacate ajung la 1200 de hectare.

„Prompt, în aceeași zi, de către administrațiile publice locale în comun cu reprezentanții ANSA au fost convocate Comisiile pentru Situații Excepționale, care au luat decizia de alocare a mijloacelor financiare în vederea localizării și nimicirii focarelor de lăcuste. La moment au fost contractate companii specializate, dotate cu utilaj necesar (stropitori, drone), care, sub supravegherea inspectorilor ANSA, au tratat deja în ambele localități circa 550 hectare”, se arată într-un comunicat al ANSA.

Inspectorii fitosanitari se află la fața locului și monitorizează aplicarea în continuare a tratărilor în scopul neadmiterii răspândirii dăunătorului pe alte suprafețe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.