VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Parlamentului a semnat dispoziția de numire a fostului șef de la Vamă în funcția de secretar general al legislativului

Igor Talmazan este noul secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024. La fel, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Parlamentului.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al Serviciului Vamal și Secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Secretarul general se numește în funcție de Președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

În context, Tamara Gheorghița, care a ocupat funcția de Secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va fi Secretar general adjunct al Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.