VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 90 km de drum vor fi dați în exploatare, în curând, anunță Andrei Spînu

În curând, vor fi dați în explotare peste 90 de kilometri de drumuri din bani europeni: Bălți-Fălești-Sculeni; Porumbrei-Cimișlia; Chișinău-Orhei-Bălți; porțiunea de drum ce face intrarea în Sângerei; sectorul I al centurii orașului Chișinău, drumul de ocolire Bahmut. Despre acest lucru anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care menționează că aceste lucrări au fost amânate de ani buni, dar s-a reușit în timp restrâns să fie duse la bun sfârșit.

„Am deblocat toate proiectele de construcție a drumurilor. La toate proiectele se lucrează. Sunt șantiere în toată țara. Vorbim de sute de kilometri de drumuri care se reabilitează în aceste momente. Am promis că nu voi tolera reabilitarea. Pentru următoarea perioadă am identificat aproximativ jumătate de miliard de euro de la partenerii externi pentru construcția și reabilitarea drumurilor. Vorbim de drumul Criva – Bălți; Soroca-Arionești-Otaci și centura Chișinăului. Pentru Lunca Prutului m-am întâlnit cu primarii și le-am promis că, în curând, începem reparația tronsonului III dintre Cantemir și Cahul. Pentru acest sector BEI alocă 50 de milioane de euro. Proiectul de execuție va fi gata în luna octombrie și construcția acestuia o vom iniția în 2023. În acest an va începe proiectarea pentru tronsonul Cahul-Giurgiulești. Începând cu 2023 pentru optimizarea lucrărilor de întreținere și optimizare a drumurilor naționale vom utiliza, pentru prima dată, un sistem de managment al construcțiilor drumurilor care va selecta drumurile prioritare după mai multe criterii. Ne propunem să aprobăm un plan ambițios de reabilitare a drumurilor pentru următorii șapte ani în localitățile țării”, a menționat Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.