VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Victoria Dunford: Epoca Reginei Elizabeta a II-a a fost marcată de stabilitate / AUDIO

Victoria Dunford, moldoveancă stabilită în Marea Britanie, fondatoarea MAD-AID, a comunicat prin telefon, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că împreună cu câteva sute de oameni a avut ocazia să participe la un eveniment public organizat de către Regina Elizabeta a II-a. Moldoveanca a menţionat că a fost la un metru distanţă când a trecut Regina pe lângă ei şi i-a salutat. „Pentru noi a fost un moment istoric, că am reuşit s-o vedem în acele câteva minute, când a trecut pe lângă noi. Regina era o persoană foarte simplă, a ştiut cum să comunice cu diferiți oameni. Fiecare se simțea important în discuție cu Majestatea Sa. Avea un simţ al umorului aparte, care făcea conversaţia mai simplă”, a spus Victoria Dunford.

Vorbind despre epoca Reginei Elizabeta a II-a, moldoveanca a spus că a fost una marcată de stabilitat. „În timpul domniei Majestății Sale au fost aleși 14 preşedinţi ai Americii, 15 prim-miniştri ai Marii Britanii, au fost schimbate guverne, mai de dreapta, mai de stânga, cu diferite opinii şi ideologii, însă fiind Regină, ea a rămas neschimbată în convingeri,” a spus Victoria Dunford.

Odată cu trecerea în neființă a Reginei Elizabeta a II în Marii Britanii se vor shimba unele lucruri, începând de la timbre, bani, imn a mai adăugat Victoria Dunford.

Moldoveanca a mai vorbit şi despre contribuţia Reginei la dezvoltarea egalităţii de gen în lume. „Regina și-a început domnia când în Parlamentul britanic erau doar bărbaţi, ca, de altfel, și majoritatea preşedinţilor şi prim-miniştri din diferite țări, cu care a avut ocazia să-i întâlnească. Acest lucru i-a dezvoltat o tăria de caracter aparte şi a demonstrat că poate reuşi”, a menţionat Victoria Dunford.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.