VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 7000 de persoane s-au angajat în câmpul muncii de la începutul anului. Ministerul Muncii își propune să ajungă la cota de 18 000

Peste 7 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024. Printre acestea se numără 3 546 șomeri (51%) și 169 de zilieri care au fost angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni.

Sunt rezultatele pentru prima jumătate a anului 2024. Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că își propune să ajungă la 18 000 de persoane plasate în câmpul muncii, prin intermediul ANOFM până la sfârșitul anului curent, transmite jurnal.md.

Din totalul persoanelor angajate, 3710 sunt femei (53%), 1120 persoane cu vârsta 55-65 ani (16%), 98 persoane cu dizabilități (1,4%), 69 de cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare (1,0%) și 28 persoane de etnie romă (0,4%).

Cele mai multe persoane și-au găsit un loc de muncă în domeniul agriculturii (10,5%), în industria prelucrătoare (14,4%), comerţ cu ridicata şi cu amănuntul (11,0%), transporturi, depozitare şi comunicaţii (2,2%), administraţie publică, asistenţă socială obligatorie (5,4%), învăţământ (2,8%), sănătate şi asistenţă socială (5,0%), alte activităţi de servicii colective, sociale şi personale (34,3%), etc.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Reamintim că, în anul 2023, 11 062 persoane au fost ajutate de ANOFM să-și găsească un loc de muncă, ceea ce ar însemna că circa 25% din toți șomerii din Moldova au fost plasați în câmpul muncii prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Aceste rezultate se datorează reformei ANOFM, care a fost inițiată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în anul 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.