VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Ucraina sunt anunțate întreruperi de curent în toată țara pentru a nu pune presiune pe rețeaua afectată de bombardamente

Întreruperi de curent vor avea loc în timpul întregii zile de miercuri în Ucraina, pentru a uşura povara pentru o rețea electrică puternic avariată de bombardamentele ruse, a anunțat operatorul Ukrenergo, informează AFP și Agerpres.

„Pe 19 iunie, toate companiile regionale de distribuție de electricitate vor pune în aplicare întreruperi de curent la anumite intervale orare pentru companii şi locuințe private”, a precizat operatorul ucrainean, adăugând că aceste măsuri vor dura 24 de ore, în timp ce până acum ele durau un interval de timp mai redus.

„Motivul (acestor restricţii) este o creştere anticipată a consumului, din cauza temperaturilor mai crescute”, a mai informat Ukrenergo, precizând totodată că „infrastructurile critice” nu vor fi afectate de aceste întreruperi.

În primăvara lui 2024, atacuri ruse masive cu drone şi rachete au devastat numeroase centrale ucrainene, generând penurii şi obligând Kievul să raţionalizeze curentul şi să importe electricitate de la vecinii săi europeni.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că aceste bombardamente ruse au dus la reducerea de două ori a producţiei electrice a Ucrainei, începând cu această iarnă.

Kievul le-a solicitat aliaţilor săi occidentali să îl ajute să reconstruiască reţeaua sa electrică, un proiect ce necesită investiţii mari, şi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile Moscovei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.