VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După Recensământul Populației, care se va încheia pe 7 iulie, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare

După încheierea Recensământului Populației și Locuințelor 2024, în mai multe localități va fi desfășurată și Ancheta Postrecenzare. Aceasta include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ. Prin intermediul acestui exercițiu va fi măsurat, în special, gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită, dar și precizia unor date colectate la recensământ.

Contactat de IPN, șeful Direcției generale metode și inovații statistice a BNS, Lilian Galer, a declarat că Recensământul Populației și Locuințelor 2024 urmează să se încheie pe data de 7 iulie, iar Ancheta Postrecenzare este planificată pentru perioada 15 iulie-4 august. Localitățile nu sunt divulgate pentru a asigura independența între cele două exerciții. Este vorba despre un eșantion reprezentativ, proporțional cu numărul de sectoare de recensământ. Un sector de recensământ cuprinde în jur de 200 de locuințe.

„Va fi exact ca la recensământul de bază. Recenzorul va merge din casă în casă pe sectorul selectat. Deci în teritoriul alocat, recenzorul este obligat să identifice toate locuințe și să le recenzeze repetat. Doar că chestionarul va fi mai scurt decât chestionarul de bază. Sunt doar acele variabile care să ne permită să identificăm exact persoana din Ancheta Postrecenzare cu Recensământul de bază și totodată să ne permită să deducem statutul de rezident al persoanei”, explică Lilian Galer.

Responsabilul a menționat că scopul principal al anchetei Anchetei Postrecenzare este să arate gradul de acoperire la Recensământ. În ceea ce ține de verificarea calității informației colectate, aceasta este redusă doar la câteva variabile. „Noi contrapunem datele fiecărei persoane care a participat la Ancheta Postrecenzare cu datele din Recensământ. Dacă în Ancheta Postrecenzare apar persoane care nu au fost recenzate la Recensământ, în baza lor se calculează gradul de sub-acoperire. De asemenea, se calculează, conform unor indicatori, în ce măsură corespund răspunsurile și cât de mult ne putem baza pe datele colectate în cadrul Recensământului”, a mai spus șeful Direcției generale metode și inovații statistice.

Recensământul Populației și Locuințelor 2024 se desfășoară în perioada 8 aprilie-7 iulie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.