VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Câți refugiați ucraineni au fost angajați în câmpul muncii în R. Moldova

De la începutul războiului în țara vecină, 735 de cetățeni din Ucraina s-au angajat să muncească oficial în Republica Moldova.

Conform datelor disponibile prezentate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din numărul total al angajaților, 568 sunt femei, iar 167 sunt bărbați.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați la ANOFM sunt angajați în: Chișinău (542),  Bălți (26), Ungheni (19),  Cahul (17), etc.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Totodată, ANOFM peste 150 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 2.200 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.