VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 47 de mii de pensionari au primit ajutorul bănesc de 3000 de lei

Peste 47.000 de persoane vârstnice care s-au născut înainte de anul 1945 și au o pensie mai mică de 3000 de lei, au ridicat ajutorul financiar unic de 3000 de lei, acordat în cadrul pachetului suplimentar de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului.

Inițiativa, lansată la sfârșitul anului trecut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Organizația Internațională pentru Migrație și Programul Alimentar Mondial, are drept scop să compenseze necesitățile acute ale populației vulnerabile în perioada rece a anului, prin acordarea unei plăți unice de 3000 lei sau 5000 lei, în funcție de categorie.

Transferul în numerar se efectuează în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, iar persoanele eligibile sunt notificate prin intermediul SMS că banii sunt disponibili pentru a fi ridicați de la oficiile poștale.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, de plata unică în numerar vor beneficia în total 67 711 de cetățeni, din patru categorii vulnerabile:

  • pensionarii născuți până în 1945 și care au pensia mai mică de 3000 lei;
  • familiile care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe;
  • familiile cu persoane cu dizabilități încadrate în Serviciul social ,,Asistență personală”;
  • mamele care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni și care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social din luna octombrie 2023.

Bugetul total pentru aceste măsuri de suport este de 226 de milioane de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.