VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dacă învinge în Ucraina, Putin țintește să ajungă și în Moldova, susține șeful Conferinței de Securitate de la Munchen

Președintele rus Vladimir Putin nu se va opri în acțiunile sale dacă va câștiga în Ucraina, acesta va încerca apoi să pună mâna pe țări care anterior făceau parte din URSS. Este declarația directorului Conferinței de Securitate de la München, Christoph Heusgen, într-un interviu pentru Rheinische Post, citat de Moscow Times.

„Dacă Putin nu pierde războiul din Ucraina, ar trebui să ne așteptăm să ajungă în Moldova sau în statele baltice”, a declarat Christoph Heusgen.

Liderul de la Kremlin a numit, în repetate rânduri, prăbușirea Uniunii Sovietice „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea”, menționând că, drept urmare, „zeci de milioane” de compatrioți s-au aflat în afara teritoriului rus, a reamintit Heusgen. În opinia sa, Putin vrea să restabilească statul în granițele fostei URSS.

În acest sens, Heusgen a cerut să se facă „tot ce este posibil” pentru a se asigura că Ucraina primește armele și altă asistență necesară pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse și pentru a-și elibera teritoriile.

Conferința de Securitate de la München, care se reunește periodic din 1962, este cel mai important forum consacrat securității transatlantice și internaționale, devenind un eveniment anual concentrat pe promovarea soluționării pașnice a conflictelor, a cooperării mondiale și a dialogului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.