VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După Bruxelles, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, merge la București

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, merge, mâine, în prima vizită oficială la București, după ce săptămâna trecută demnitarul s-a aflat la Bruxelles, acolo unde dat startul etapei tehnice a negocierilor de aderare la UE.

„Mâine, 13 februarie, voi întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Urmează să identificăm modalitățile prin care putem coopera și mai strâns în procesul nostru de aderare la UE și cum să valorificăm expertiza și experiența României în acest domeniu”, a scris Cristina Gherasimov pe pagina ei de Facebook.

Amintim, după vizita de săptămâna trecută la Bruxelles, vicepremierul pentru Integrare a anunțat inițierea primei etape de lucru tehnic pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Avem cea mai profundă și apropiată relație cu UE din istoria modernă a țării noastre. Aceasta etapă reprezintă primul pas practic de transpunere a deciziei istorice a Consiliului European din decembrie – evaluarea legislației naționale în raport cu cea comunitară – un proces, de durată, care necesită eforturi și expertiza specializată pe domenii foarte clare, împărțite în 33 de capitole. Urmează să comparăm legislația noastră cu cea a UE, să constatăm care sunt diferențele și să facem o evaluare a adaptărilor necesare legislației noastre”, a declarat Cristina Gherasimov.

Pe 21-22 februarie, demnitarul va pleca din nou la Bruxelles pentru a avea o primă analiză a legislației UE în domeniul justiției și drepturilor fundamentale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.