VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 46 de mii de alegători s-au prezentat la secțiile de votare deschise ilegal în stânga Nistrului

Peste 46 de mii de locuitori din regiunea transnistreană s-au prezentat la secțiile de votare deschise ilegal în stânga Nistrului pentru scrutinul prezidențial din Rusia.

Zonadesecuritate.md scrie că la cele șase secții ilegale s-au prezentat 46 179 de persoane. Cei mai mulți votanți au fost în Tiraspol, peste 24300, urmat de Tighina, cu 11000 de alegători, Râbnița – 5900 și Grigoriopol – peste 4900 de votanți.

Sursa scrie că la alegerile prezidențiale ruse din 2018, la cele 24 de secții de votare deschise, la fel, ilegal s-au prezentat aproximativ 74 de mii de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău au condamnat „activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stâng al Nistrului”. MAE a făcut un „apel la comunitatea internațională să sprijine un ordin bazat pe reguli și să denunțe acțiunile Rusiei”.

Organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană a fost condamnată de diplomația de la București și de Ambasada SUA în R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.