VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 246 de mii de gospodării au solicitat compensații pentru căldură, în primele 10 zile

Din 1 noiembrie, când a fost dat startul înregistrării pe gompensatii.gov.md, și până azi au fost depuse peste 246 de mii de cereri. Doar în ultimele 24 de ore, peste 54 de mii de gospodării au solicitat ajutor pentru perioada rece.

Cererile vor putea fi depuse până pe 25 noiembrie, pentru a putea beneficia de compensații inclusiv pentru luna noiembrie.

Începând cu întâi noiembrie, consumatorii casnici se pot înscrie în programul „Ajutor la contor” pentru a primi compensații în factură la gaze naturale, energia termică, electrică și pentru combustibili solizi. Spre deosebire de sezonul rece precedent, persoanele care nu se vor înregistra în sistemul informațional nu vor beneficia de compensații.

Cetățenii care nu au acces la internet sau întâmpină dificultăți în înregistrarea pe platformă, și în acest an vor putea apela la asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate. De asemenea, pentru întrebări legate de procesul de înregistrare va fi disponibil numărul gratuit al centrului de apel 0 8000 5000 (luni-vineri de la 10:00 la 20:00 și sâmbătă de la 10:00 la 16:00).

În acest an, familiile care au ca principală sursă de încălzire lemnele sau cărbunele vor primi o plată monetară de 800 de lei, cu 100 de lei mai mult ca anul trecut. Pentru a beneficia de această plată, beneficiarii trebuie să completeze cererea online sau la asistentul social, indicând că sursa principală de încălzire sunt combustibilii solizi.

Compensații vor fi alocate pentru 7 categorii de vulnerabilitate energetică, în acest an fiind adăugate două noi categorii, primară și extremă.

În anul trecut, aproximativ 895.000 de gospodării au beneficiat de compensații la factură.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.