VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 20 de mld. de lei, adunate de Serviciul Vamal în buget

Serviciul Vamal a adus în bugetul Republicii Moldova peste 20 de miliarde de lei de la începutul anului. Creșterea este de 3,5% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022.

Doar săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal au fost de peste 651 de milioane de lei.

Totodată, instituția anunță că, în perioada 7-13 august, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți de peste 31,7 milioane lei, ceea ce reprezintă 4,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate aproximativ 12300 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a fost de aproximativ 102 mii de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale sunt Leușeni și Sculeni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.