VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu nu este cel mai bine plătit angajat al Președinției

Administrația Prezidențială a făcut publice salariile încasate de angajații săi pe parcursul anului 2022, cifre care dezvăluie o perspectivă interesantă asupra structurii de salarizare în cadrul instituției. 

Conform informațiilor oficiale, publicate de ziua.md, secretarul general ocupă prima poziție în topul privind remunerarea angajaților, cu un salariu lunar de aproximativ 25 000 lei. Pe următoarele locuri se regăsesc consilierul pentru comunicare publică și purtătorul de cuvânt al președintelui, cu un venit lunar de aproape 22 500 lei, respectiv consilierul în domeniul economic – cu un salariu în jur de 22 300 lei.

Chiar și consilierul prezidențial în domeniul culturii încasează mai mult decât președintele Maia Sandu. Aproximativ 22 000 lei pe lună este salariul oferit pentru această funcție. Și consilierul pentru relațiile cu diaspora primește mai mulți bani. Acesta ridică în jur de 21 700 lei. 

Surprinzător, președintele Maia Sandu se clasează abia pe locul șase în acest clasament, cu un venit lunar de aproximativ 21,560 lei.

Anterior, șeful statului a declarat că reușește să se descurce cu banii din salariu, dar a recunoscut că apelează uneori și la economii pentru anumite cheltuieli.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.