VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două terenuri și două case, sechestrate de CNA într-un caz de spălare de bani și escrocherie

Bunuri de circa 1,8 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 2 terenuri pentru construcție și 2 construcții locative, sechestrate într-un caz de spălare de bani și escrocherie. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale agenției au fost depuse 11 milioane de lei.

Potrivit CNA, la moment, ARBI are în examinare 113 de delegații, pe 81 de cauze penale, în privința a 173 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare, dintre care 3 criminalistice și o evaluare a imobilului, în procedură fiind alte 57 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 382 de dosare.

„Direcția legislație a recepționat 40 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 11 avize. La moment, se lucrează pe 56 de materiale, recepționate de la autorități. Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale, alte 83 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 140 de caziere de integritate. Direcția educație anticorupție a desfășurat o activitate de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție pentru 30 de tineri”, informează CNA.

Potrivit CNA, în penitenciare se află 2 persoane, arestate în dosarele CNA, iar o persoană a fost plasată în izolatorul centrului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.