VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 20 de mii de moldoveni se află acum în Israel

Peste 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova sunt stabiliți sau muncesc în Israel, stat aflat în stare de război, după atacurile grupărilor islamiste palestiniene.

Potrivit Ministerului de Externe, citat de newsmaker.md, până acum, autoritățile nu au primit nicio solicitarea de asistență din partea diasporei moldovenești din Israel.

„Oficial sunt înregistrați aproximativ 20.000 persoane cu cetățenie moldovenească. Numărul acestora variază, luând în considerare munca sezonieră. Marea majoritate a acestora sunt bazați în regiunile centrale și de nord. Nu avem la moment solicitări de asistență”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov.

Ministerul de Externe susține că deocamdată „este prematur” să se discute despre repatrierea cetățenilor moldoveni, în condițiile în care situația evoluează rapid.

Amintim, încă de ieri, în contextul atacurilor din Israel comise de gruparea Hamas, Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie și recomandă insistent cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în Israel. Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.