VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste 16 mii de contracte de dare în chirie a locuințelor, înregistrate în 2022. Încasările constituie circa 33 milioane lei

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobile au crescut cu 22,3% în 10 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară a anului precedent, și constituie 32,9 milioane lei, informează Serviciul Fiscal de Stat.

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada ianuarie-octombrie 2022 au fost identificate 5 105 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. La 442 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 316,4 mii lei, majorare de întîrziere în sumă de 28,1 mii lei și aplicată amendă în mărime de 37,0 mii lei.

În rezultatul acțiunilor întreprinse în perioada anului 2022, au fost înregistrate 16 802 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile.

Totodată, în anul curent, la bugetul de stat au fost încasați cu peste 6 mii de lei mai mult decât în perioada de referință a anului trecut.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.