VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Europarlamentar: În 2023 alocările pentru R. Moldova în bugetul Uniunii Europene, au fost majorate

Au fost crescute alocările pentru Republica Moldova în bugetul Uniunii Europene pentru anul 2023. Despre aceasta a anunțat europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

„Negocieri cu succes: am crescut alocările pentru Republica Moldova în Bugetul UE 2023. Pornind de la propunerea Grupului PPE din Parlamentul European, acordul între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE din anul 2023 cuprinde o creștere de 210 milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova și Ucraina, în plus față de orice alte pachete existente sau anunțate”, a declarat eurodeputatul român.

Potrivit oficialului, acești bani vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene.

„Republica Moldova este stat candidat și va deveni stat membru al Uniunii Europene. Trebuie să creștem sprijinul pentru Moldova în următorii ani pentru a-i ajuta să treacă peste crizele care se confruntă și să pregătească de aderarea la Uniunea Europeană”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.