VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 140 de incidente, înregistrate de Promo-LEX în primele ore ale dimineții

Observatorii Asociației Promo-LEX au înregistrat, până la ora 09.00, peste 140 de incidente în secțiile de votare din țară. Dintre acestea, 44 au fost deja examinate de către organizație. Observatorii au constat trei cazuri în care alegătorii au fotografiat buletinul de vot. Este vorba despre birouri din orașul Comrat și din Capitală. De asemenea, asociația a mai constatat și trei cazuri de afișaj electoral în preajma secțiilor, lucru interzis în ziua laegerilor.

Potrivit directorului de programe al Promo-LEX, Nicolae Panfil, în secțiile din țară au mai fost înregistrate și 10 cazuri de sistarea înregistrărilor video în secțiile de votare, iar în alte șapte sesizări, observatorii au semnalat deficiențe ale sistemului informațional electronic ”Alegeri” din secțiile de votare.

De asemenea, de dimineață, Asociația Promo-LEX a precizat că patru observatori nu au avut acces în secții, restricția fiind impusă de membrii biroului. Ulterior, însă, experții au putut intra în birouri, după ce li -sa explicat că încalcă regulamentele stabilite de CEC.

Observatorii Promo-LEX se află în toate secțiile din Chișinău și Bălți și în 602 birouri din țară. De asemenea, asociația are și 71 de echipe mobile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.