VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Coadă la secția de votare din Corjova. Locuitorii stau la rând pentru a vota

În secția de votare din Corjova, raionul Dubăsari se atestă o prezență relativ mare la urnele de vot. Potrivit reporterul Vocea Basarabiei, Nicoleta Negrescu, interesul pentru alegerile de astăzi din Corjova e unul mare iar localnicii stau în cozi imense pentru a-și exercita dreptul la vot. Corjova este singurul sat din Republica Moldova, unde, după războiul din 1992, se atestă o dualitate a puterii locale.

Comuna are peste 4000 de locuitori, dar în listele de bază întocmite de CEC, se regăsesc doar cei care au în buletine viza de reședință în comuna Corjova. Este vorba de 1100 de persoane cu drept de vot. Astfel, unii localnici au putut vota doar pe liste suplimentare deoarece în fișele de însoțire a buletinelor de identitate, au vize de domiciliu diferite, chiar dacă acești oameni locuiesc pe aceeași stradă sau chiar în aceeași casă.

Potrivit datelor CEC, până la ora 11:30, în localitatea Corjova au votat 575 de persoane, sau peste 37%. Femeile sunt mai active, acestea sunt 62,10% dintre votanți, pe când bărbații au votat în proporție de 37,26%. 

La secția de votare sunt mai mulți observatori care monitorizează desfășurarea scrutinul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.