VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Persoanele afectate de procedura de expropriere vor fi scutite de plata unor impozite

Persoanele afectate de procedura de expropriere vor fi scutite de plata impozitelor la sumele primite ca despăgubire pentru bunurile expropriate pentru cauză de utilitate publică. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în a doua lectură de Parlament, transmite IPN. 

Inițiativa legislativă aparține Guvernului Republicii Moldova și urmărește excluderea unor lacune de reglementare care pot prezenta riscuri pentru desfășurarea procedurii de expropriere.  În proiect sunt reglementate și aspectele ce țin de retragerea din circuitul agricol sau silvic a terenurilor afectate de lucrările de interes național. Mai exact, retragerea poate fi definitivă în cazul terenurilor afectate permanent de lucrările de interes național sau temporar, în cazul terenurilor afectate pe durata lucrărilor de interes național. În ambele cazuri, retragerea din circuitul agricol sau silvic a terenurilor afectate de lucrările de interes național se va efectua fără compensarea pierderilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.