VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alerta de călătorie în Israel, reconfirmată de Chișinău după atacurile iraniene din weekend

După atacurile iraniene din weekend, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o nouă alertă de călătorie în Israel.

„În legătură cu escaladarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe emite atenționare de călătorie, având în vedere situația de securitate instabilă din Israel: MAE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile neesențiale în această țară. Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Ministerul recomandă conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate și recomandă să fie menținut contactul cu Ambasada din Israel.

Amintim, Iranul a atacat, weekendul trecut, Israelul cu peste 300 de drone și rachete. Armata Israelului a precizat că 99% dintre toate aparatele și rachete au fost interceptate și au existat doar „pagube minore”. Israelul era deja în stare de urgență în așteptarea unei lovituri iminente. Atacul poate declanșa o escaladare majoră între cei doi inamici regionali. Iranul a atras atenția că va răspunde „mai puternic și mai hotărât” dacă Israelul ripostează. Netanyahu a convocat cabinetul de război pentru a stabili următoare mutare a Israelului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.