VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute și în Albania

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Albania vor fi recunoscute reciproc. Anunțul a fost făcut pe 24 octombrie de reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP). 

Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Albania, stabiliți permanent sau provizoriu pe teritoriul celeilalte țări, vor avea dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fiind scutiți de școlarizare, susținerea examenelor teoretice și practice, dar și de cheltuielile aferente acestor procese.

În acest sens Guvernul Republicii Moldova a aprobat iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Consiliul de Miniştri al Republicii Albania privind conversiunea permiselor de conducere.

„Scopul Acordului constă în simplificare a procedurii de conversiune reciprocă a permiselor de conducere, precum și în facilitarea traficului rutier în cele două state, ținând cont de faptul că Republica Moldova cât şi Republica Albania sunt Părţi Contractante la Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 08.11.1968”, precizează reprezentanții ASP.

Permisele de conducere din R. Moldova sunt recunoscute în România, Italia, Lituania, Germania și Turcia.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.