VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: Trebuie să ne eliberăm de influența malignă a Rusiei

Decizia favorabilă a Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina, care ar putea fi aprobată în decembrie, va fi o nouă lovitură și o descurajare pentru Rusia, care, prin războiul ei hibrid, nu încetează la acțiuni ostile în adresa Republicii Moldova. Este declarația făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul discursului avut la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, care are loc astăzi la Praga.

”Rusia nu va renunța de bunăvoie la acțiunile ostile la adresa Republicii Moldova, fiindcă vrea să-şi păstreze statutul de metropolă, iar Moldova să rămână o colonie subdezvoltată şi ostilă Occidentului. Dar noi ne opunem și rezistăm în fața acestor amenințări, combătând propaganda, dezinformarea și tentativele de a destabiliza țara dinăuntru. Vreau să subliniez că toate eforturile depuse sunt pentru viitorul țărilor, cetățenilor și parte a soluției de a ne elibera de influența malignă a Rusiei. Sperăm că un semnal clar de susținere pentru noi și de descurajare pentru Rusia poate fi dat prin decizia favorabilă a Consiliului European privind deschiderea negocierilor cu noi, în luna decembrie”, a declarat Igor Grosu.

Potrivit Președintelui Parlamentului, un factor crucial pentru securitatea Republicii Moldova și securitatea din regiune este ca Ucraina să fie o țară independentă și membră a marii familii europene.

„Susținem acest obiectiv și suntem dornici să ne consolidăm cooperarea bilaterală și să sprijinim refacerea Ucrainei. Sunt sigur că împreună vom reconstrui economia Moldovei și a Ucrainei”, a mai adăugat Igor Grosu.

Șeful legislativului a subliniat că, doar în ultimul an, exporturile între Republica Moldova și Ucraina au crescut de 8 ori. Totodată, un alt factor care ajută direct Ucraina este cooperarea trilaterală cu România, care facilitează utilizarea oportunităților regionale în condițiile războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.