VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cifra majorărilor salariale pentru profesori va fi anunțată până la sfârșitul anului

Profesorii din țară urmează să afle, până la sfârșitul anului, de ce majorări salariale vor beneficia în 2024. Despre acest lucru a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, care, recent, a avut o întâlnire cu sindicaliștii din sector unde demnitarului i s-a solicitat o majorare de cel puțin 20%.

Potrivit Ziarului Național, Dan Perciun a evitat să spună cu cât vor fi majorate salariile profesorilor, întrucât discuțiile la acest subiect nu au fost încheiate, însă a lăsat să se înțeleagă că autoritățile vor ține cont de solicitările sindicatelor din domeniul educației.

„Suntem în proces de negociere cu sindicatele, pe de o parte, și cu Ministerul Finanțelor, pe de altă parte, pentru a putea răspunde așteptărilor salariale ale cadrelor didactice în următorul an. Lucrăm pe bugetul anului 2024 și sperăm ca, aproape de finalul lunii noiembrie, să avem o viziune și o cifră clară privind majorările salariale care vor avea loc începând cu anul 2024. Noi știm care sunt solicitările sindicatelor și muncim pentru a atinge acel nivel”, a declarat Dan Perciun în cadrul unei conferințe dedicată primelor 100 de zile la șefia Ministerului Educației și Cercetării.

Dan Perciun a promis că munca profesorilor va fi debirocratizată, în acest sens fiind deja creat un grup de lucru care va prezenta soluții în scurt timp.

„Până la finalul lunii decembrie, ar trebui să avem o claritate cum trebuie făcută debirocratizarea în sistem, ce trebuie eliminat pentru ca profesorii să aibă mai mult timp pentru elevi și să petreacă mai puțin timp cu hârtiile”, a afirmat ministrul.

În prezent, un profesor începător are un salariu net lunar de aproximativ 6 700 de lei pentru o normă didactică, iar un profesor cu experiență – de la 9 000 la 9 500 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.