VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pentagonul anunță un nou ajutor de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite vor oferi un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, în cadrul Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei, ceea ce înseamnă că banii vor fi cheltuiți pentru fabricarea și furnizarea de noi arme Ucrainei. Aceste arme nu vor proveni direct din stocurile de arme preexistente ale SUA, potrivit CNN.

Optsprezece sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate și „muniții asociate”, sunt incluse în acest pachet, a anunțat Casa Albă la 28 septembrie.

„Pachetul include finanțare pentru 18 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, sau HIMARS, muniție pentru acestea, 12 sisteme Titan, care sunt folosite pentru a contracara dronele… o varietate de radare, echipamente de comunicații și de supraveghere”, potrivit sursei citate.

Pachetul include, de asemenea, 150 de vehicule blindate cu roți multifuncționale de mare mobilitate, 40 de camioane și 80 de remorci pentru „transportul de echipamente grele”, radare suplimentare pentru sistemele aeriene fără pilot, printre altele.

SUA au angajat „peste 16,2 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina”, de la începutul invaziei rusești în februarie, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.