VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Perioada de interimat la funcția de procuror general va fi prelungită

Perioada de interimat la funcția de procuror general va fi prelungită. Anunțul a fost făcut de președinta țării, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate.

”Este o inițiativă legislativă și va fi prelungită perioada în care se poate de menținut interimatul la funcția de procuror general, ca situație de excepție”, a subliniat Maia Sandu.

Menționăm că în prezent Dumitru Robu este procurorul general interimar al R. Moldova.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a înaintat această candidatură.

Astfel, potrivit legislației, Dumitru Robu va exercita funcția de procuror general interimar nu mai mult de 12 luni. Decretul a intrat în vigoare la data de 6 octombrie.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care în prezent se află sub control judiciar, a fost reținut în octombrie anul trecut. Până acum a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășirea atribuțiilor de serviciu. Acesta mai este acuzat de corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

La sfârșitul lunii mai, CSP i-a propus șefei statului eliberarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general. CSP a luat cunoștință de raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare. Președinta încă nu a venit cu o reacție sau cu vreo decizie în acest în sens. La începutul lunii iunie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat în regim de urgență Guvernului Republicii Moldova ambele plângeri depuse de procurorul general suspendat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.