VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Pe parcursul a circa 5 ani, autoritățile R. Moldova au apostilat peste 500 de diplome în format neutru

Restabilirea spațiului educațional unic în raioanele de est ale țării și oferirea perspectivelor pentru un viitor mai prosper tinerilor din regiune reprezintă o prioritate pentru autoritățile constituționale. Astfel, potrivit Biroului politici de reintegrare, pe parcursul a circa 5 ani au fost apostilate 518 diplome în format neutru.

În acest sens, de la punerea în aplicare a Deciziei protocolare „Cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii din regiunea transnistreană” din 25 noiembrie 2017, pe durata a aproximativ 5 ani s-a asigurat implementarea mecanismului de apostilare a diplomelor de model neutru agreat, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, cu respectarea rigorilor prescrise de cadrul normativ național.

Astfel, în perioada 2018-2022 au fost apostilate 518 de diplome în format neutru, cu următoarele cele mai solicitate destinații: Italia (104), SUA (75), Bulgaria (56), Polonia (48), Israel (47), Franța (33), Austria (25), Marea Britanie (20) ș.a.

Statele-membre din Uniunea Europeană reprezintă principala destinație pentru continuarea studiilor (67,96%), urmată de SUA (14,48%), Israel (9,07%), Marea Britanie (3,86%) ș.a.m.d.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.