VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

PCCOCS inițiază o cauză penală după ce contul de Telegram al șefului IGP a fost spart

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai altor autorități competente, cercetează sub aspect penal spargerea contului de Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Fapta investigată a vizat atât informația textuală, cât și fișiere transmise și primite de către șeful IGP - ilegalitate care între timp a fost întreruptă. Astfel, pe acest fapt a fost pornită urmărirea penală, cu privire la rezultatele căreia oamenii legii urmează să informeze ulterior, în măsura în care aceasta nu ar afecta urmărirea penală.

Amintim că în săptămâna curentă, conturile de Telegram ale mai multor oficiali de rang înalt au fost sparte, iar pretinse conversații private purtate de oficiali pe Telegram au fost făcute publice.

Unele conversații au fost atribuite consilierului prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), precum și ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.