VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru raioane din nordul R. Moldova vor beneficia de un grant de 5,4 mil. de euro pentru infrastructura de gestionare a deșeurilor

Republica Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor solide în patru raioane din nordul țării. Este vorba despre Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Parlamentul a ratificat Acordul de grant oferit semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, transmite IPN.

„4,04 milioane de euro vor fi redirecționate pentru construcția facilităților pentru gestionarea deșeurilor – depozit de deșeuri și stație de compostare în orașul Dondușeni; stație de transfer în orașele Edineț și Briceni. Restul sumei va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente și bunuri pentru facilitarea de tratare și eliminare a deșeurilor din Dondușeni, echipamente și bunuri pentru stațiile de transfer din Edineț și Briceni”, a declarat ministrul mediul, Sergiu Lazarencu.

Grantul de 5,4 milioane de euro va fi direcționat pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. La începutul anului, a mai fost încheiat un Acord de împrumut cu BERD, care presupune acordarea unui credit de 25 de milioane de euro. Termenul de valabilitate a împrumutului este de până la 15 ani, cu o perioadă de grație de patru ani.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” va fi implementat până în anul 2027 și presupune construcția infrastructurii de management a deșeurilor solide, procurarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare și compostare, precum și sistarea activității gunoiștilor neautorizate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.