VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Munteanu a câștigat proba interviului pentru șefia Procuraturii Generale. Actualul șef interimar al instituției a obținut cel mai mare punctaj

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a câștigat proba de interviu pentru funcția de procuror general. Candidatul a obținut cel mai mare punctaj – 9,21. Ceilalți doi procurori, înscriși în cursă, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei, au obținut 8,8 și, respectiv, 7,92 de puncte.

Cei trei candidați au participat azi la proba interviului, organizată de Consiliul Superior al Procurorilor, acolo unde pretendenții au prezentat și un plan de dezvoltare a Procuraturii Generale.

Până a fi propus președintelui pentru numirea în funcție, candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj, va fi supus testului de integritate etică și financiară.

Amintim, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție în octombrie 2021 și eliberat, în septembrie 2023. Până acum, câteva tentative de numire a procurorului general au eșuat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.