VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru cazuri de înec, înregistrate de salvatori în ultimele două zile. Printre victime este și un minor

Patru cazuri de înec au fost înregistrate de salvatori duminică și luni. Ieri, o tânără de 24 de ani a fost găsită înecată în lacul din satul Ghiliceni, raionul Telenești. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare a intervenit efectivul Unității salvatori și pompieri Telenești, Serviciul postului salvatori și pompieri teritorial Mândrești și scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1.

Iar un bărbat de 65 de ani s-a înecat râul Răut în timp ce se afla la pescuit în preajma satului Brânzenii Noi, raionul Telenești. Cadavrul bărbatului a fost depistat de soție la doar un metru de mal. Scafandrii IGSU au fost solicitați și în raionul Rezina pentru căutarea unui minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Băiatul s-a înecat duminică, 2 iunie, în timp ce era la scăldat.

Tot acum două zile, un tânăr și-a pierdut viața în timp ce se scălda într-un lac din preajma satului Caracui, raionul Hâncești. Victima, împreună cu un prieten, au intrat în apă după ce au consumat mai mult alcool. Corpul tânărului a fost găsit a doua zi, la o distanță de trei metri de mal.

Miercuri, 5 iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță lansarea campaniei de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Salvatorii vor organiza un exercițiu demonstrativ la stația de salvare din Parcul „La Izvor” din Capitală, acolo unde vor veni și cu recomandări utile pentru oameni, în vederea evitării situațiilor de risc la scăldat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.