VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Exerciții aeriene ample ale trupelor NATO vor fi organizate în România și Bulgaria

Structuri NATO de apărare aeriană și antirachetă, dar și avioane de luptă se vor reuni în România și Bulgaria pentru a exercita tactici de apărare antiaeriană și antirachetă integrată (IAMD) în perioada 3 – 14 iunie 2024.

Exercițiul internațional Ramstein Legacy 2024 a început astăzi pe teritoriul României și Unitățile din 15 țări ale Alianței vor participa la cel mai mare exercițiu de apărare aeriană din cadrul NATO, scrie defenseromania.ro.

Vor participa unități de apărare aeriană și antirachetă (SBAMD) și avioane de luptă din Bulgaria, România, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Regatul Unit, se arată în comunicatul SHAPE NATO.

Estonia, Spania și Suedia vor participa cu observatori la Ramstein Legacy 2024 (RALY 24).

„Exercițiile de antrenament pe scară largă, cum ar fi Ramstein Legacy, sunt mai importante ca niciodată pentru NATO, scenariile oferă oportunitatea de a îmbunătăți abordarea noastră integrată, interoperabilitatea multi-domeniu și pregătirea unității”, a declarat generalul de brigadă Michael Krah, adjunctul Șefului de stat major pentru operațiuni de la Cartierul General al Comandamentului Aerian al NATO.

Un alt obiectiv RALY 24 este de a oferi un antrenament la nivel tactic atât de necesar pentru forțele SBAMD, avioanele de luptă și controlorii desfășurați.

Sistemele tactice de apărare aeriană vor efectua trageri reale, demonstrând capabilități integrate în timpul exercițiului Ramstein Legacy din Bulgaria și România.

Exercițiul va combina componentele de comandă și control cu ​​mijloacele de control aeriene, cum ar fi aeronave NATO AWACS de la Geilenkirchen, Germania sau o aeronavă TUR E-7T de la Konya, aparținând forțelor aeriene turcești.

Avioanele de luptă și elicopterele, din arsenalul mai multor țări NATO, vor simula un inamic aerian către unitățile de apărare aeriană la sol. Se va exersa integrarea diferitelor echipamente radar și de apărare aeriană de care dispun statele membre.

Militarii vor exersa, de asemenea, procedurile și practicile privind modul de a angaja un inamic de la sol. Astfel, în cadrul cooperării internaționale, militarii români vor simula atacuri la sol efectuate împotriva pozițiilor de tragere ale echipelor sau posturilor de comandă

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.