VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Partidul fondat de Iurie Leancă, redenumit în ”Forța Diasporei”

Partidul fondat de fostul premier Iurie Leancă, acum opt ani, a fost redenumit. Formațiunea a devenit Partidul ”Forța Diasporei”, modificarea denumirii fiind deja publicată în Monitorul Oficial, scrie Rise Moldova.

Partidul Popular European din Moldova a fost creat în 2015 ca o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova. Partidul a fost fondat de fostul prim-ministru Iurie Leancă, după plecarea sa din Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus atunci de Vlad Filat. Ulterior, în 2016, Iurie Leancă a candidat la alegerile prezidențiale, însă a obținut doar 3,11% din voturi. Din echipă mai făceau parte fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, și fostul vicepremier pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Amintim că, vara trecută, fostul premier Iurie Leancă a fost audiat de procurorii anticorupție în calitate bănuit în dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. Iurie Leancă a condus Guvernul Republicii Moldova în perioada mai 2013 – februarie 2015.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.