VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul găzduiește o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale

Parlamentul găzduiește o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale. Expoziția va fi deschisă până la 11 octombrie.

Cele zece lucrări expuse surprind momente din activitatea centrelor comunitare de sănătate mintală din întreaga țară. Specialiștii din cele 40 de centre oferă consultații psihiatrice, psihologice, dar și ajutor în tratament și recuperare pentru persoanele de orice vârstă.

Rețeaua de centre comunitare de sănătate mintală a fost creată și dezvoltată în cadrul reformei serviciilor de sănătate mintală. Începând cu anul 2014, procesul de reformare este facilitat de proiectul moldo-elvețian MENSANA – ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, conform necesităților stabilite de Ministerul Sănătății. Unul dintre obiectivele proiectului vizează promovarea serviciilor comunitare de sănătate mintală și reducerea stigmei și a discriminării față de oamenii care suferă de tulburări mintale.

Ziua mondială a sănătății mintale, marcată anual pe data de 10 octombrie, își propune să sporească gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume și mobilizarea eforturilor în acest sens.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.