VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul a respins moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului

Moțiunea de cenzură înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității Guvernului condus de Natalia Gavrilița, nu a întrunit numărul necesar de voturi. În cadrul ședinței Parlamentului din 22 septembrie, moțiunea a fost respinsă cu votul a 44 de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Pentru, au votat doar 30 de deputați.

„Toți înțeleg că majoritatea parlamentară este unită și putea evita această acțiune printr-o lipsire de cvorum, dar este și asta o manifestare a respectului față de moldoveni, față de un exercițiu democratic. Este încrederea noastră profundă că Guvernul răspunde în fața oamenilor. Am vorbit aici despre toate acțiunile pe care le întreprinde Guvernul, vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei, care suntem aici, împreună, ca o echipă, pentru respectul pe care îl avem zi de zi când gestionăm crizele pentru oameni”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Executivului a anunțat că mai multe ședințe ale guvernului urmează să fie desfășurate în raioanele țării, iar vineri, 23 septembrie, ședința Guvernului va avea loc la Cahul.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița a fost înaintată, pe 15 septembrie 2022, de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlamentul Republicii Moldova. Inițiatorii moțiunii acuză actualul Guvern de creșterea prețurilor și declară că „nu mai are susținerea poporului”.

Conform legislație, Guvernul poate fi demis cu voturi a cel puțin 51 de deputați.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.