VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MEC organizează Săptămâna Europeană a Sportului în R. Moldova

În perioada 23-30 septembrie 2022, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului. Genericul acestei mișcări sportive, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață activ din peste 40 de țări, rămâne a fi și în acest an #BeActive.

În Republica Moldova Săptămâna Europeană a Sportului se organizează începând cu anul 2018. Timp de o săptămână au loc numeroase acțiuni sportive care au drept scop promovarea valențelor unui mod activ și sănătos de viață în rândul cetățenilor, precum și motivarea elevilor și sportivilor să practice sistematic exercițiul fizic.

Deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Săptămânii Europene a Sportului va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, la ora 09:30, în parcul Valea Trandafirilor din municipiul Chișinău.

În aceeași zi, pe stadionul „Dinamo” din mun. Chișinău va avea loc Super Cupa la Oină, iar pe stadionul de rugby din or. Ialoveni se va desfășura Cupa Moldovei la Rugby-7 (juniori).

Totodată, în perioada 23–24 septembrie 2022 va avea loc Cupa Deschisă la Taekwondo WT în comuna Stăuceni, în perioada 24–25 septembrie în mun. Chișinău – Campionatul deschis la Motocross pe traseul moto ,,Schinoasa”, în perioada 23 – 25 septembrie -Turneul Internațional la Polo pe Apă ,,A. Baltramovici” la Bazinul de Polo pe Apă din mun. Chișinău (str. Miron Costin 24/1).

Săptămâna Europeană a Sportului este un program al Uniunii Europene, care a demarat în 2015, având ca scop promovarea sportului şi activităţii fizice şi se adresează tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediul social sau nivelul de pregătire fizică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.