VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii și Comuniștii vor să demită Guvernul Gavrilița. Au înaintat o moțiune de cenzură

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlamentul Republicii Moldova, au depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Gavrilița. Textul moțiunii de cenzură a fost citit de deputatul socialist, Vasile Bolea, la sfârșitul ședinței plenare a Parlamentului care a avut loc astăzi, 15 septembrie.

Vasile Bolea a declarat că acest guvern nu are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suveranului în acest stat. „Acest guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor doar pentru a câștiga simpatiile birocrației Cancelariilor europene, acest lucru este unul inadmisibil”, a declarat Bolea menționând că „țara traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic și social”.

Precizăm că, potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi înaintată de cel puţin 26 de deputaţi, iar pentru a demite Guvernul sunt necesare minimum 51 de voturi.

Actuala opoziţie parlamentară, formată din fracţiunile BCS şi Partidul Șor, deţine 38 de mandate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.