VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Inițiativa legislativă de instituire a voucherului pentru formare profesională, votată de Parlament în prima lectură

Parlamentul a susținut inițiativa legislativă a unui grup de deputați privind instituirea voucherelor pentru formare profesională. Proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj a fost aprobat în prima lectură cu 68 de voturi ale deputaților. 

Documentul prevede că voucherele vor oferi șomerilor dreptul la formare profesională, urmând să fie emise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șomerul va putea alege furnizorul de formare profesională din lista celor acreditați, publici sau privați.

Persoanele înregistrate ca șomeri vor beneficia de vouchere pentru formare profesională

Potrivit autorilor, membri ai Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dorian Istratii și Maria Pancu, Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”,  utilizarea acestui instrument poate contribui la o mai mare eficiență a politicii active privind piața forței de muncă, oferind programe profesionale relevante și eficiente în diferite zone geografice ale Republicii Moldova. Asemenea instrumente sunt utilizate cu succes în SUA și în țările UE. 

În prezent, organizarea formării profesionale a șomerilor are loc prin intermediul procedurii de achiziții publice, care este una complexă și îndelungată, a subliniat Dorian Istratii. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.