VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Parlamentul a organizat consultări publice cu privire la întovărășirile pomicole

Accesul reprezentanților întovărășirilor pomicole la serviciile publice, de educație, de asistență medicală, infrastructură a fost discutat de membrii Comisiei administrație publică și dezvoltare regională în cadrul unor consultări publice.

La discuții au participat deputați, membri ai comisiei parlamentare de profil, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanții întovărășirilor pomicole din suburbiile municipiului Chișinău și din țară.

Discuțiile au vizat situația socială a oamenilor care locuiesc în cadrul întovărășirilor pomicole. De asemenea, participanții au abordat aspecte referitoare la statutul juridic al construcțiilor edificate pe loturile de teren din cadrul întovărășirilor pomicole. Un alt aspect discutat s-a referit la identificarea unor soluții optime pentru problemele aferente includerii terenurilor atribuite întovărășirilor pomicole în delimitările intravilanului unităților administrativ-teritoriale.

Deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, a menționat că subiectul ce vizează întovărășirile pomicole a fost consultat anterior și cu reprezentanții autorităților publice locale, care au prezentat viziunea lor de soluționare a problemelor enunțate. „Ne-am propus să discutăm despre întovărășirile pomicole și despre problemele cu care se confruntă locuitorii din aceste zone atât cu primarii, cu reprezentanții întovărășirilor pomicole, cât și cu reprezentanții autorităților publice centrale, pentru a identifica soluțiile optime la aceste probleme. Întovărășirile pomicole sunt diferite și, respectiv, situația diferă de la o localitate la alta, dar pentru noi este important să avem o abordare generală referitor la acest subiect”, a declarat președinta Comisiei, Larisa Voloh.

La final, participanții au convenit asupra necesității organizării, în cel mai apropiat timp, a unei ședințe cu reprezentații autorităților publice centrale, în vederea identificării măsurilor de ajustare a cadrului normativ, care ar soluționa problemele discutate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.