VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Timp de un an, prețurile pentru alimente și servicii au crescut, în medie, cu peste 18%

În luna aprilie, prețurile medii de consum pentru produsele alimentare, servicii și mărfuri au crescut în Republica Moldova cu 18,1% față de situația din aprilie 2022. Cel mai mult s-au scumpit serviciile prestate populației, cu peste 33 la sută, și alimentele – cu 16%.

Biroul Naţional de Statistică arată că doar în aprilie prețurile medii de consum au crescut cu 2,2% faţă de martie. Cel mai mult s-au scumpit legumele, fructele și serviciile de întreținere. Pe de altă parte, s-au înregistrat ieftiniri ușoare pentru ulei vegetal, ouă, pâine, zahăr și pentru carburanți.

Pentru serviciile prestate populaţiei, în luna aprilie faţă de luna martie, au fost înregistrate creșteri de prețuri și tarife, în medie, cu 7,5%, în special pentru furnizarea gazelor și a energiei termice, pentru care, începând cu luna trecută, nu mai sunt oferite compensațiile acordate de Guvern. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.