VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentarii moldoveni, la sesiunea de toamnă a APCE

O delegație a Parlamentului, formată din patru deputați, au plecat la Strasbourg, acolo unde astăzi începe sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Reuniunea se va desfășura la Strasbourg până în 13 octombrie.

Din delegația Chișinăului fac parte vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, vicepreședintele Comisiei politică externă, Ion Groza, vicepreședinta Comisiei pentru drepturile omului, Natalia Davidovici, și secretarul Comisiei securitate națională, Constantin Starîş.

Agenda reuniunii include dezbateri pe așa subiecte precum asigurarea păcii în Ucraina și a securității durabile în Europa, discuții privind migranții, situația umanitară în regiunea Karabahul de Munte, rolul Consiliului Europei în prevenirea conflictelor, restabilirea credibilității instituțiilor internaționale și promovarea păcii globale.

Alte subiecte vizează migrația și azilul în campaniile electorale și consecințele pentru drepturile migranților, prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor cu dizabilități. De asemenea, va fi examinat și subiectul cu privire la impactul luptei împotriva Covid-19 asupra sănătății mintale a minorilor și tinerilor, precum și prevenirea comportamentelor dependente la copii.

Parlamentarii vor audia raportul despre activitatea organului executiv al Consiliului Europei. Totodată, în cadrul unei ceremonii speciale, urmează să fie acordat premiul „Václav Havel” în domeniul drepturilor omului pentru anul 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.