VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul de Externe a creat o celulă de criză în urma declarării stării de război în Israel

Ministerul de Externe a creat o celulă de criză în contextul războiului din Israel și anunță că Ambasada Moldovei de la Telv-Aviv activează în regim de alertă.

”În cadrul MAEIE, a fost creată o celulă de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile. Până în acest moment, nu avem informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi fost luați prizonieri sau ar fi printre victime. De asemenea, Ambasada Republicii Moldova a primit în jur de 30 de cereri de informații de la cetățenii noștri cu privire la statusul zborurilor comerciale. Cetățenii noștri sunt ghidați și asistați în aceste demersuri de către personalul diplomatic al ambasadei”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Instituția precizează, totodată, că aeroportul principal al Israelului, Ben Gurion, funcționează în mod obișnuit, iar zborurile sunt efectuate din Terminalul 3.

”Spațiul aerian al Israelului este deschis. Una dintre cele două companii aeriene moldovenești continuă să opereze zboruri comerciale conform programului. În calitate de alternativă, cetățenii noștri pot utiliza rutele comerciale către București. Următoarele zborurile comerciale pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru 10, 11, 12 și 15 octombrie”, mai precizează MAEIE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.