VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parcursul european, criza energetică și relațiile moldo-polone, discutate de președinții comisiilor parlamentare cu deputații polonezi

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit marți, 17 ianuarie cu omologul său polonez, Radosław Fogiel, aflat într-o vizită în Republica Moldova. La discuții au participat membrii Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului Republicii Polone.

Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, dar și despre prioritățile care se regăsesc în agenda legislativului, anunță reprezentanții Parlamentului. Printre subiectele abordate figurează și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE.

Deputata Doina Gherman a apreciat dinamica pozitivă, din ultimii doi ani, a relațiilor bilaterale moldo-poloneze și a menționat că Republica Polonă este un partener strategic și un prieten de încredere al țării noastre.

„Mizăm pe susținerea dumneavoastră în demersul nostru de integrare europeană și avem nevoie de parteneri care să ne susțină în acest parcurs”, a declarat președinta comisiei.

O întrevedere cu membrii delegației Sejmului Republicii Polone a avut și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp. Demnitarii au discutat despre situația de securitate din regiune, precum și despre criza energetică.

În cadrul discuțiilor președintei Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, Larisa Voloh, cu membrii delegației poloneze a fost evidențiat interesul pentru consolidarea raporturilor bilaterale pe platforma grupurilor de prietenie, dar  și a comisiilor parlamentare, fiind evocate bunele relații pe care Republica Moldova le are în mod tradițional cu Polonia.

La final, oficialii au reiterat disponibilitatea menținerii unui dialog dinamic și constructiv, menit să aducă beneficii tangibile pentru cetățenii din ambele țări.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.