VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile de la Chișinău, interesate să preia din experiența Poloniei în sectoare precum energia regenerabilă

Securitatea din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a R. Moldova, au fost subiectele discutate între președintele Parlamentului, Igor Grosu, și un grup de grup de deputați polonezi, aflați în vizită la Chișinău.

„Mi-am exprimat recunoștință pentru suportul generos acordat de-a lungul anilor de Polonia în procesul nostru de aderare la UE și pe platforma de sprijin pentru Republica Moldova. Cunoaștem că nu este un proces simplu, presupune multe reforme, dar ele fac parte din agenda noastră de guvernare. Prioritățile-cheie rămân, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor”, declară președintele Legislativului.

Potrivit lui Grosu, R. Moldova este intersată să preia din experiența Poloniei în sectoare precum energia regenerabilă, agricultură, digitalizarea sistemului medical.

De asemenea, pentru anul 2023, ne-am propus să fim cât mai deschiși pentru oamenii de afaceri și să acționăm în susținerea și dezvoltarea businessului, afirmă Grosu.

În acest proces de integrare, Moldova va avea multe oportunități pentru a atrage fonduri, pentru a moderniza infrastructura și serviciile publice, iar Polonia trebuie să fie un exemplu ca o adevărată campioană la valorificarea fondurilor europene și transformarea unei țări, argumentează Igor Grosu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.