VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere la Davos cu prim-ministrul Luxemburgului: Subiectele abordate

Președinta țării, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru la Davos, Elveția, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Printre subiectele abordate de cei doi oficiali au fost securitatea din regiunea noastră, marcată de război, sprijinul de care are nevoie Republica Moldova în contextul crizei energetice precum și cooperarea între cele două țări pentru a avansa agenda de integrare europeană a Moldovei.

I-am mulțumit premierului Bettel pentru sprijinul oferit în domeniul umanitar și al apărării și pentru susținerea parcursului nostru european”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a reiterat invitația adresată prim-ministrului luxemburghez de a veni la Chișinău pe 1 iunie, la reuniunea Comunității Politice Europene.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă, în perioada 17-19 ianuarie, la Forumul Economic Mondial. 

Cea de-a 53-a reuniune a forumului, a cărei tematică este „Cooperarea într-o lume fragmentată”, va aborda mai multe subiecte, printre care modalitățile de rezolvare a actualelor crize energetice și alimentare, dar și potențiale soluții pentru riscurile geopolitice actuale, inclusiv cele din regiunea noastră.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.